Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Тесто»Парена сланина в буркани

Парена сланина в буркани

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Парена сланина в буркани
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Сланинката е подходящо мезе за различни напитки през зимата"

Необходими продукти

  • сланина - 2 кг
  • вода - 1 л
  • сол - 1/2 кг едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На котлона поставяме тенджера с вода и към нея добавяме едрата сол.

Изчакваме така, докато самата вода заври.

През това време почистваме сланината и я нарязваме на парчета по желание.

Вече е завряла водата и поставяме всяко едно парче сланина първо от страната на кожата .

Държим около 2-3 минути, след което обръщаме от другата страна.

Готовите парчета поставяме веднага в бурканите .

Когато сме си приготвили всичката сланина, оставяме на страна саламурата да изстине.

Когато е вече изстинала, прецеждаме и пълним самите буркани със саламурата.

Готовата Парена сланина в буркани трябва да престои най-много една седмица и е готова за консумация. Подходящо мезе е за различни напитки през зимата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: