Пиле каша с чубрица

04/12/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо716
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пиле - 500 г охладено
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • брашно - 3 - 5 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • краве масло - малко парченце
  • бульон - 1 бр. пилешки кубче
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол - при необходимост
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, което използваме за сгъстяване на кашата, запичаме в сух тиган до златисто. Оставяме да се охлади.

Пилето правим на порционни парчета. Измиваме и заливаме с вода. Слагаме на котлона и като кипне водата, отливаме и отцеждаме месото от водата.

Наливаме олио (4 с.л.) в тенджерка и запържваме пилешкото месо. Като се позапържи, прибавяме настърган лук, черен пипер на вкус и червен пипер. Разбъркваме и наливаме топла вода (1 л). Оставяме ястието да се вари, като прибавяме чубрица на вкус, пилешки бульон (1 кубче) и малко парченце краве масло.

Варим, докато месото уври. В купичка разтваряме във вода препеченото брашно и разбъркваме, докато получим каша с гъстота на боза. Изливаме във врящото ястие, като разбъркваме непрекъснато.

Когато правим кашичка от смесени брашно и вода за сгъстяване на ястие, ако се получат топченца от брашното, може да прецедим брашнената кашичка през сито или голяма цедка, за да се отделят топченцата и тогава да налеем в ястието, което сгъстяваме).

Получената каша варим още няколко минути, като при необходимост или доливаме още топла вода или сгъстяваме с още брашно.

Опитваме пилешката каша за сол и при необходимост допълнително посоляваме ястието.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар