Пиле каша със сирене

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пиле каша със сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 800 г
  • сирене - 250 г
  • чесън - 30 г
  • брашно - 150 г
  • олио - 150 мл
  • кисело мляко - 200 г
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте пилешките гърди с 1 л студена вода, добавете сол, дафинов лист и черния пипер и варете, като периодично отпенвате.

Загрейте маслото. Добавете ситно нарязания чесън и запържете за кратко. Сипете брашното, пържете, докато стане златисто на цвят. Като бъркате непрекъснато, го разредете с киселото мляко и малко пилешки бульон, докато получите каша с желаната гъстота.

Добавете прясно изстискан лимонов сок, натрошеното сирене и накъсаните пилешки гърди. Поръсете с малко пресен магданоз и поднесете ястието Пиле каша със сирене.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: