Кифлички с локум

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
697
1k
200
Кифлички с локум
Снимка: Марияна
08/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене15 мин.
Общо95 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Маята се разтваря предварително с половината от прясното мляко, което е затоплено. Към нея се прибавят яйцата, разбити със захарта, олиото, кората на лимона.

Замесва се меко тесто, което се разделя на 4 части. Всяка част се реже радиално на 8 парчета. В края на всяко парче се слага локум, ситно нарязан, след което се завива и се оформя кифличка. Така се правят всички кифлички.

Нареждат се в намазана с олио тавичка.

Оставят се да втасат около един час, след което се намазват с жълтък, поръсват се със захар и се пекат в умерена фурна. Готовите Кифлички с локум поднасяме за следобедна закуска с мляко или пък за закуска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: