Желирано свинско печено

Желирано свинско печено2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свински бут - 1 кг с кокал
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • желатин - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостява се свински бут и се запазват кокалите. Месото се слага да се опече от всички страни с малко мазнина, сол и черен пипер, като често се облива с мазнината.

Готовото месо от свински бут се оставя да изстине и се реже на филии, които се нареждат в чиния.

Кокалите се заливат със студена вода и се слагат да се варят. Щом заврят, се добавят сол, черен пипер, дафинов лист, морковите и целината. Оставят се да се варят 1 час, а през това време се разтваря желатинът в студена вода.

След като бульонът ври час, се добавя желатинът, изчаква се да заври, след което се прецежда. Бульонът трябва да е около 1 л, за да се желира добре.

Оставя се да се охлади и с част от него се полива месото. Останалата част се оставя на студено да се желира напълно.

След това се нарязва на парчета и се нарежда около желираното печено свинско в чинията.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: