Начин на приготвяне
Обелените картофи се варят в съвсем малко вода с добавка на 1 щипка сол, смачкват се и се смесват със сметаната.
Отрязват се капачета на доматите и се издълбава вътрешността им. Сиренето се настъргва на ренде и се смесва с червения пипер и кима.
Доматите се пълнят със сиренето и се нареждат в тавичка, обилно намазана с мазнина. Счукват се яйцата едно по едно, като белтъците се отделят в общ съд, а във всеки домат от ниско се пуска по един жълтък.
Белтъците се разбиват с щипка сол и 1–2 капки оцет на сняг и се прибавят към изстиналото картофено пюре.
Сместа се изсипва внимателно около доматите в тавичката, а върху нея тук- там се слага по 1 бучица масло.
Суфлето се пече около 15 мин. в средно загрята фурна. Поднася се със салата от печени чушки.