Домати, пълнени с ориз

11/12/2018
Марио Николов
отМарио НиколовНовак405
"И ние така ги правим - но със соса направоооо, думи нямаме каква вкусотия се получи "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо158
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дребно нарязаният лук се задушава в растителното масло.

Прибавя се оризът и се пържи до прозрачност, посолява се, залива се с 1 ½ чаени чаши гореща вода и се оставя на слаб огън, докато попие течността.

Като поизстине, оризът се наръсва с черен пипер и магданоз.

Отрязват се капачета на доматите, вътрешността им се издълбава с лъжичка, напълват се до ¾ от вместимостта им с ориза и се нареждат в намазаната с мазнина тавичка.

Ястието се долива отстрани с 3-4 супени лъжици гореща вода и се слага да се пече в умерено загрята фурна 15 мин.

Изваждат се пълнените домати се и се залива с пикантен доматен сос, приготвен по следния начин:

Претритата сурова вътрешност на доматите и меките домати се прибавят към светла запръжка от маслото и брашното заедно с виното, черен пипер и сол на вкус, няколко листенца от керевиз и пожелание стрит със сол чесън и щипка захар.

Сосът се кипва 4-5 мин, след което се излива върху доматите, които се пекат отново 10 – 15 мин, наръсват се с магданоз и настърган кашкавал и се поднасят. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар