Домати, пълнени с ориз

11/12/2018
"И ние така ги правим - но със соса направоооо, думи нямаме каква вкусотия се получи "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо197
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дребно нарязаният лук се задушава в растителното масло.

Прибавя се оризът и се пържи до прозрачност, посолява се, залива се с 1 ½ чаени чаши гореща вода и се оставя на слаб огън, докато попие течността.

Като поизстине, оризът се наръсва с черен пипер и магданоз.

Отрязват се капачета на доматите, вътрешността им се издълбава с лъжичка, напълват се до ¾ от вместимостта им с ориза и се нареждат в намазаната с мазнина тавичка.

Ястието се долива отстрани с 3-4 супени лъжици гореща вода и се слага да се пече в умерено загрята фурна 15 мин.

Изваждат се пълнените домати се и се залива с пикантен доматен сос, приготвен по следния начин:

Претритата сурова вътрешност на доматите и меките домати се прибавят към светла запръжка от маслото и брашното заедно с виното, черен пипер и сол на вкус, няколко листенца от керевиз и пожелание стрит със сол чесън и щипка захар.

Сосът се кипва 4-5 мин, след което се излива върху доматите, които се пекат отново 10 – 15 мин, наръсват се с магданоз и настърган кашкавал и се поднасят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар