Прясно зеле задушено

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
794
123
11/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо882
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се почиства от външните листа и кочана, нарязва се на тънки ленти и се залива с кипяща подсолена и подкиселена с оцета вода.

Оставя се да престои 2–3 мин., след което се отцежда и се изтисква.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в растителното масло, добавят се настърганите моркови и ябълки и се задушават с щипка сол 5–6 мин.

Прибавя се зелето и се задушава на тих огън до омекване, като от време на време се прибавят 1– 2 супени лъжици гореща вода.

Наръсват се брашното и галетата, напоена с масло. Зелето се вари още 5–6 мин., подправя се със счукан ким, сол и плодов оцет на вкуси се държи захлупено с капак до поднасянето.

Поднасяме готовото задушено зеле със сварени тестени изделия. Особено подходящи са кнедли, залети с горещо масло.

Нож за зеле метален-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Нож за зеле метален
3.22 лв.
2.48 лв.
Виж ››

Ножът за зеле би бил чудесен за всяка домакиня, която често се бори с поне една по-голяма зелка. Лесно обработване на зеленчукова за салати и ястия. Ножът за зеле може да се ползва и за други плодове и зеленчуци, както и като белачка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар