Туршия за зимата без варене

04/12/2018
"Зимните салати им викаме туршии, а ние уважаваме тези без варене, защото са толкова хрупкави "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо32 727
  • Преглеждания за месеца473
  • Преглеждания за седмицата41
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • камби - 1.5 кг
  • моркови - 1.5 кг
  • цветно зеле - 1.5 кг
  • зелени домати - 500 г
  • керевиз - връзка
  • аспирини - 15 бр.
  • за саламурата
  • захар - 600 г
  • оцет 6 - 600 г
  • сол - 200 г
  • черен пипер
  • бахар
  • олио - 1 ч.ч. по vелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си поставяме всички продукти за сиропа. Разбъркваме, докато захарта се разтопи.

Камбите си почистваме и нарязваме, морковите също, както и цветното зеле и зелените домати.

Всички продукти поставяме в саламурата.

Оставяме да престоят 2 дни, като периодично разбъркваме.

На третия ден вадим зеленчуците и подреждаме в бърканите.

Счукваме си аспирините и ги добавяме в сиропа, като разбъркваме.

Сместа изсипваме в бурканите, където сме наредили зеленчуците.

Затваряме туршията с капачки и вдигаме за зимата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
13.09.2019 18:48
Много аспирини за това количество зеленчуци. По-полезна е туршия,която се прави със сол и вода и си ферментира като киселото зеле.
0
0