Туршия за зимата без варене

04/12/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваГуру132815822096
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене20 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 199
  • Преглеждания за месеца579
  • Преглеждания за седмицата293
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • камби - 1.5 кг
  • моркови - 1.5 кг
  • цветно зеле - 1.5 кг
  • зелени домати - 500 г
  • керевиз - връзка
  • аспирини - 15 бр.
  • за саламурата
  • захар - 600 г
  • оцет 6 - 600 г
  • сол - 200 г
  • черен пипер
  • бахар
  • олио - 1 ч.ч. по vелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си поставяме всички продукти за сиропа. Разбъркваме, докато захарта се разтопи.

Камбите си почистваме и нарязваме, морковите също, както и цветното зеле и зелените домати.

Всички продукти поставяме в саламурата.

Оставяме да престоят 2 дни, като периодично разбъркваме.

На третия ден вадим зеленчуците и подреждаме в бърканите.

Счукваме си аспирините и ги добавяме в сиропа, като разбъркваме.

Сместа изсипваме в бурканите, където сме наредили зеленчуците.

Затваряме туршията с капачки и вдигаме за зимата.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар