Пухкав тутманик с бакпулвер

АнабелАнабел
Ветеран
570
3k
1k
254
02/12/2018
"Отказваме да мръднем от кревата, докато не надушим аромата на Пухкав тутманик"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 158
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със солта и захарта. Към тях се прибавят киселото мляко и олиото.

Сиренето се натрошава и намачква с вилица, кашкавалът се настъргва на едро ренде, след което се прибавят към разбитите яйца.

Сместа се разбърква хубаво. Брашното се пресява и заедно със бакпулвера се прибавя към останалите продукти.

Отново се разбърква за да се получи сравнително еднородна смес, която се изсипва в предварително намаслена и набрашнена тавичка.

Тутманикът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви леко отгоре.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар