Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Тортия»Пухкав тутманик с бакпулвер

Пухкав тутманик с бакпулвер

Пухкав тутманик с бакпулвер
Снимка: Албена Асенова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Отказваме да мръднем от кревата, докато не надушим аромата на Пухкав тутманик"

Необходими продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 10 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със солта и захарта. Към тях се прибавят киселото мляко и олиото.

Сиренето се натрошава и намачква с вилица, кашкавалът се настъргва на едро ренде, след което се прибавят към разбитите яйца.

Сместа се разбърква хубаво. Брашното се пресява и заедно със бакпулвера се прибавя към останалите продукти.

Отново се разбърква за да се получи сравнително еднородна смес, която се изсипва в предварително намаслена и набрашнена тавичка.

Тутманикът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви леко отгоре.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: