Начин на приготвяне
Счукваме яйцата и разбиваме добре.
В купичка изсипваме прясното мляко, като към него добавяме бакпулвера и оставяме да шупне.
След като е готово смесваме двете смеси и отново разбиваме.
Добавяме си солта, захарта и брашното.
Тестото трябва да е средно меко.
За да бухнат повече при пържене, оставяме тестото да почине 10-15 минути.
Разточваме кора с дебелина 0. 5 см и нарязваме на ленти, а те се режат на триъгълници или както пожелаете.
Поставяме тиган с олио, и след като загрее, пускаме бухтите една по една и пържим от двете страни до златисто.
Вадим в чиния изчакваме да поизстинат и тогава консумираме със сладко по избор.
Точените бухти с бакпулвер са готови.