Начин на приготвяне
В киселото мляко се разбърква сода да шупне. Сипва се брашното в тавичка, оформя се кладенче.
Добавят се шупналото кисело мляко, захар, сол, яйцето, натрошено сирене и настърган кашкавал.
Разбърква се с вилица, после се замесва средно меко тесто, да не лепне. Оставяме да почине тестото за бухти, покрито с фолио за 10 минути.
На плот, поръсен с брашно, се точи правоъгълна кора с дебелина 0, 5 -1 см, с нож или форма се нарязват правоъгълни бухтички или на триъгълници.
Пържим бухтите със сирене и кашкавал в загрято олио, от двете страни. Пържим ги до златисто, на 4 -5 степен, да не останат сурови отвътре. Сервираме за закуска. Добър апетит!