Лесна дроб сарма

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
755
3k
6k
447
4
Лесна дроб сарма
Снимка: Стоянка Русенова
02/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви90 мин.
Общо110 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме дреболиите и ги поставяме да се варят. Когато започне да се запенва изхвърляме водата и измиваме дреболиите.

Нарязваме на ситно лука и джоджена. В тенджера сгряваме олиото и добавяме лука.

След няколко минути добавете измития ориз и разбъркваме, докато оризът стане стъклен.

Нарязваме дреболиите на ситно и тях добавяме, както и нарязания на ситно джоджен, черния пипер и солта.

Разбъркваме добре и накрая добавяме две чаени чаши от бульона, в който сме варили дреболиите.

Оставя така да ври докато водата се поеме от сместа.

Готовата смес изсипваме в тава и заливаме с разбийте яйцата и киселото мляко.

Отново връщаме във фурната до запичане на заливката. Вкусна дроб сарма!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: