Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Задушена говежда рибица в тенджера под налягане

Задушена говежда рибица в тенджера под налягане

Задушена говежда рибица в тенджера под налягане1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • говеждо месо - 800 г, рибица
  • доматен сос - 150 мл
  • сланина - 100 г пушена
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - 2 бр. корени
  • ряпа - 1 бр.
  • картофи - 8 бр.
  • лук - 1 бр. лук
  • масло - 20 гр краве
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера под налягане сложете маслото, начуканото и шпиковано със сланина месо, наситнените корени магданоз, лука, нарязаните на едро ряпа, моркови и картофи, доматен сос.

Затворете тенджерата, сложете я на силен огън и след като започне да съска, варете ястието 50 мин.

В плато подредете нарязаното на порции готово говеждо месо, гарнирайте го със зеленчуците, с които се е варило и полейте със соса от варенето.

Поднесете ястието с подходяща за сезона гарнитура.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: