Телешко със сливи

Ани
Ани
Новак
18/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо979
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - филе 600 г
  • сини сливи - сухи 250 г
  • лук - 3 глави
  • олио - 5 с. л.
  • брашно - препечено 1 с. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • захар - 1 с. л.
  • домати - стерилизирани 1/2 ч. ч. или доматен сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и попарени сливи залейте с вода и оставете да престоят 3 - 4 ч.

Нарежете на големи телешки хапки месото и го задушете в мазнината със ситно нарязания лук. Залейте с 2 чаши топла вода (бульон). Посолете на вкус.

Към полусвареното месо прибавете отцедените сливи 3-4 посмачкайте, за да придадат хубав вкус на соса. Прибавете червения пипер, захарта и брашното, размито в доматите, към телешко със сливи.

Доварете ястието с телешко на тих огън (сосът трябва да е гъст).

Поради специфичния си вкус ястието Телешко със сливи не се поднася с гарнитури и салати, освен с маслено картофено пюре.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар