Телешко със сливи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Телешко със сливи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • телешко месо - филе 600 г
  • сини сливи - сухи 250 г
  • лук - 3 глави
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - препечено 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • домати - стерилизирани 1/2 ч.ч. или доматен сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и попарени сливи залейте с вода и оставете да престоят 3 - 4 ч.

Нарежете на големи телешки хапки месото и го задушете в мазнината със ситно нарязания лук. Залейте с 2 чаши топла вода (бульон). Посолете на вкус.

Към полусвареното месо прибавете отцедените сливи 3-4 посмачкайте, за да придадат хубав вкус на соса. Прибавете червения пипер, захарта и брашното, размито в доматите, към телешко със сливи.

Доварете ястието с телешко на тих огън (сосът трябва да е гъст).

Поради специфичния си вкус ястието Телешко със сливи не се поднася с гарнитури и салати, освен с маслено картофено пюре.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: