Кюфтета с картофи яхния

АнабелАнабелНовак
01/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 413
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва със ситно нарязания лук, чубрицата и кимиона. С ръка се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно. След това кюфтенцата се пускат във вряща вода и щом изплуват се изваждат в чиния.

Картофите се обелват и нарязват на средно големи парчета, слагат се в тенджера. Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и се слагат при картофите заедно с доматите.

Прибавят се червеният пипер, царевичното брашно и солта. Налива се малко олио, а след това и вода, колкото да покрие продуктите. Тенджерата се слага на котлона и ястието се готви на умерена температура.

Малко преди да уврят картофите се слагат кюфтенцата. Накрая яхнията се поръсва със смлян черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар