Домашни Гюзлеми

30/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 478
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно с водата поставяме в купичка и добавяме, солта, захарта, като оставяме да престои за малко.

В голяма купа изсипваме брашното, правим си кладенче и слагаме яйцето, киселото мляко и сместа с маята.

От тези продукти замесваме тесто, като оставяме да втаса.

Разделяме го на топки, като разточваме на много тънка кора.

Тази кора намазваме с разтопено масло и натрошаваме сирене.

Върху него поставяме другата кора и след това разточваме отново на тънка кора.

Загряваме си сача, а ако нямаме, може да печем и на тиган. Сипваме олиото и слагаме приготвените гюзлеми.

Запържваме от двете страни.

Сервират, се докато са още топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар