Солен пай със зеле и свинско

03/10/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене65 мин.
Общо95 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо31
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в подходящ съд почистеното от кочана и жилите и нарязано на ситно зеле.

Залейте го с бульона, посолете, добавете маслото и задушавайте, докато омекне.

Поръсете омекналото зеле с гриса, разбъркайте и варете 10-ина минути.

Оставете леко да се охлади, добавете разбитите сурови яйца и разбъркайте добре.

Изпържете в масло накълцаното месо, сипете бульон и черен пипер и задушавайте, докато омекне.

В бульона от задушеното месо размийте запърженото брашно и оставете да ври 25 мин.

Към задушеното месо добавете предварително изпържен наситнен лук, нарязан магданоз и копър, размитото с бульона брашно, овкусете с черния пипер и солта и разбъркайте хубаво плънката.

В намаслена тава, поръсена с галета, изсипете половината зелева смес, разстелете отгоре плънката и нанесете останалото зеле.

Посипете с настърган кашкавал, поръсете с масло и печете приготвения солен пай в умерена фурна.

Готовия солен пай със зеле и свинско месо може да поднесете със сметана.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар