ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнена зелка с кайма на фурна

Пълнена зелка с кайма на фурна

Пълнена зелка с кайма на фурна
10/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции5
"Интересен, различен и много вкусен начин да поднесете днешната вечеря"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте кочана и варете в подсолена вода зелката, докато напълно омекне.

Запържете в маслото настъргания лук, добавете каймата и бъркайте, докато тя стане на трохи, сипете бульона, разбъркайте и махнете от котлона.

Разбийте яйцата с млякото и ги смесете с лука и каймата.

Сложете в намаслена тава сварената зелка, разтворете внимателно листата ѝ и между тях разпределете готовата плънка.

Притиснете зелката, така че да ѝ придадете първоначалната форма, посипете я с галетата и я запечете в умерена фурна до зачервяване

В загрято масло разбъркайте брашното и добавете постепенно топлия бульон.

След като течността кипне, посолете и я смесете със сметаната.

Залейте с готовия сос порциите със зелето, когато сервирате.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: