Телешка яхния с гъби

Телешка яхния с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 600 г
  • пресен лук - 2 - 3 връзки
  • моркови - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • гъби - 300 г (по избор)
  • олио
  • червен пипер
  • копър - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на едри парчета и се запържва в олиото. Изважда се и в същата мазнина се задушава нарязаният на филийки лук и настърганият на едро ренде морков.

Прибавя се брашното, червеният пипер, налива се виното, вода – 1 л, връща се месото и ястието се вари 30-40 минути. След това се слага черен пипер и нарязаните гъби.

Долива се още вода и се вари 40-50 минути. Яхнията се сервира поръсена с копър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: