Борш със стъбла и листа от младо цвекло

11/12/2018
"Опитайте този борш, за не изхвърляте листата и стъблата на младото цвекло, защото те са много ценен и вкусен продукт."
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо242
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в маслото за 10 – 15 мин нарязаните на резени цвекло, моркови и лук.

Сипете в кипящия подсолен бульон задушените зеленчуци и когато пак кипне добавете наситнените стъбла и листа от цвеклото, парчета картофи, захарта, черния пипер, солта и варете 15 – 20 мин.

По средата на варенето прибавете кубчетата тиквички и резените домати.

Във всяка порция с борш добавете сметана и поръсете със ситно нарязаните копър и магданоз.

С борша обикновено се поднася с кльоцки, кулебяка с елда, ватрушки или разтегаи. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар