Начин на приготвяне
Ако се чудите дали се ядат листата от червеното цвекло, отговорът е да! Полезни са за целия организъм и са нискокалорични. Тученицата е богата на омега-3 мастни киселини, витамини А, С, В и на манган, магнезий, желязо, калий.
В купа се нарязва почистено от кочана прясно зеле. Добавят се полумесеци краставица, магданоз. Измити листа от червено цвекло се почистват от лилавата жила и се нарязват на едро.
Аз ги почистих като лапад и после нарязах. Добавяме и млади връхчета от тученица и разбъркваме със сол, олио и оцет.
Поръсва се отгоре салатата с лъжица отцедена консервирана царевица и сервираме. Много е вкусна и супер здравословна салата. Салатата е засищаща и може да замени вечерята или да е добавка към нея.