Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш със стъбла и листа от младо цвекло

Борш със стъбла и листа от младо цвекло

Борш със стъбла и листа от младо цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Опитайте този борш, за не изхвърляте листата и стъблата на младото цвекло, защото те са много ценен и вкусен продукт."

Необходими продукти

  • цвекло - 400 г младо, със стъблата и листата
  • картофи - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • тиквички - 200 г
  • лук - 1 глава кромид
  • магданоз - 2 бр корени
  • магданоз - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • масло - 2 с.л. краве
  • сметана - 100 г
  • бульон - 2 л или вода
  • оцет - на вкус
  • захар - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в маслото за 10 – 15 мин нарязаните на резени цвекло, моркови и лук.

Сипете в кипящия подсолен бульон задушените зеленчуци и когато пак кипне добавете наситнените стъбла и листа от цвеклото, парчета картофи, захарта, черния пипер, солта и варете 15 – 20 мин.

По средата на варенето прибавете кубчетата тиквички и резените домати.

Във всяка порция с борш добавете сметана и поръсете със ситно нарязаните копър и магданоз.

С борша обикновено се поднася с кльоцки, кулебяка с елда, ватрушки или разтегаи.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: