Начин на приготвяне
Внимателно почистваме цвекловите листа и ги нарязваме на ситно. В тенджера кипваме около 500 мл вода, слагаме 1 с.л. захар и прясно изстискан лимонов сок. Бланшираме листата от цвекло във врящата вода за около 5-6 минути.
Омекналите листа се изваждат от водата, отцеждат и при нужда подсушават със салфетки.
В дълбок съд разбиваме яйцата, сиренето и изварата (най-добре с миксер). Към сместа добавяме останалата захар и брашното и отново разбъркваме. Последно добавяме листата от цвекло и омесваме всички продукти.
Готовата смес се изсипва в предварително подмазнена форма за печене и се поставят в загрята до 180 градуса фурна.
Запеканката се пече около 50-55 минути и се поднася гореща.