Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Месеница на розички

Месеница на розички

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Месеница на розички
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л
  • захар - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • суха мая - 1 пакетче
  • сирене - 300 г
  • олио - за намазване
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тестото от продуктите, изписани горе. Разделяме го на три части.

Всяка част точим на кора, като поръсваме с олиото и натрошаваме сирене. Завиваме на руло и нарязваме на колелца.

Намазваме си тавата с мазнина и започваме да подреждаме нарязаните колела. Така правим и с останалите две части тесто.

След като сме ги подредили, оставяме да втаса, като след това поливаме с разбитите предварително яйца и мляко.

Поставяме във фурна, която предварително сме загрели на 200 градуса, и печем до готовност.

Вадим месеницата, поръсваме с вода и покриваме с кърпа. Оставяме така за около 10 минути и тогава поднасяме готовия тутманик.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: