Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Банички от фини кори на тиган

Банички от фини кори на тиган

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Банички от фини кори на тиган3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Бързите банички са най-хубави, особено когато са от фини кори, особено когато са на тиган"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • сирене - 300 - 400 г
  • яйца - 3 бр. пресни
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа натрошаваме сиренето (300-400 г) и към него прибавяме разбити яйца (3 бр.).

Разбъркваме хубаво, за да се смесят добре. Вземаме кора, разстиламе я на масата, напръскваме с олио и сгъваме наполовина. Слагаме от плънката с яйца и сирене и прегъваме, оформаме банички.

Всяка баничка, печем в нагрят тиган /но не много горещ/, намазан с мазнина (олио), до готовност от двете страни. Баничките трябва да са изпечени хубаво.

Готовите малки банички, слагаме върху салфетка, да попие излишната мазнина от печенето.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: