Мусака от карфиол

10/12/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо397
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се почиства от зелените листа и се накъсва на цветчета. Залива се с кипяща подсолена вода и се вари 10 – 12 мин. Отцежда се и се нарязва на ситно.

Лукът, нарязан на ситно, се задушава в половината растително масло, прибавя се оризът и се пържи до прозрачност.

Сваля се от огъня и се смесва с половината от доматите, нарязани на ситно магданоз, сол и черен пипер.

Прибавя се карфиолът.

Сместа се изсипва в намазана с растително масло тавичка, изравнява се и се покрива с останалите домати, нарязани на филии.

Едно от яйцата се разбива с половината от млякото и малко сол, излива се върху ястието. Пече се в загрята фурна 15 мин.

Междувременно се прави светла запръжка от останалото растително масло и брашното, разрежда се с втората половина от млякото и малко от водата на карфиола, посолява се и се смесва с разбитите яйца.

Мусаката се залива с получената паста и се пече до зачервяването й. Наръсва се с кашкавал.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар