Начин на приготвяне
Бланширате карфиола и морковите в кипяща подсолена вода поне за 8-9 мин. Броколите се бланшират за не повече от 5 минути.
Сложете в студена вода бланшираните зеленчуци за да запазят свежите си цветове. Когато изстинат ги извадете и оставете да се отцедят.
Намазнете дъното на подходяща тавичка и наредете броколите и карфиола. Поставете върху тях нарязаното на парчета топено сирене, червената пиперка нарязана на кръгчета.
В купа разбийте яйцата, смесете ги с изварата, готварската сметана и прясното мляко. Добавете сол и индийско орехче на вкус и изсипете върху зеленчуците.
Мусаката се пече 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, след което се покрива с тостовете чедар и се допича още 4-5 минути.