Пържени пилешки воденички

27/11/2018
Стоянка  Русенова
отСтоянка РусеноваЕксперт409121466
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо669
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки воденички - 1 кг
  • краве масло - 1 пакетче
  • червен лук - 1 глава
  • пресен чесън - 2 - 3 скилидки
  • червен пипер - 1 к.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пилешките воденички, сваряваме ги в тенджера под налягане.

В тиган разтопяваме маслото и прибавяме лука, който сме нарязали на колелца.

Пържим за около 5 минути и прибавяме воденичките. Продължаваме да пържим още 5-6 минути.

Почистваме чесъна и пресоваме.

Поръсваме с пресования чесън и подправките.

Разбъркваме и премахваме тигана от котлона.

Поднасяме готовите пържени воденички, докато са още топли, поръсени с нарязан на ситно магданоз.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар