Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш с червено цвекло

Борш с червено цвекло

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Борш с червено цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Борш с червено цвекло - рецептата е тук специално за вас"

Необходими продукти

  • зеле - 250 г прясно
  • картофи - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червени
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • олио - 5 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • червено цвекло - 1 глава средна
  • бульон - 1 бр. домашен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеното цвекло се обелва и нарязва на кубчета заедно с домата. Морковът се обелва и нарязва на парчета, чушка /почистена от семената/ се реже на ленти, картофи - на кубчета, лук - на ситно.

В тиган се загрява 2 с.л. олио и масло, задушаваме моркова, лук, чушка и червено цвекло. Добавя се доматът и 1 ч.ч. от бульона.

Зеленчуците се варят за кратко да омекнат. В тенджера с 3 с.л. олио се сотират кубчета картофи и нарязаното на ленти зеле.

Налива се литър и половина от разредения с гореща вода бульон, прибавят се зеленчуците от тигана, готви се на умерен огън до готовност на зеленчуците.

Сервираме борша поръсен с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: