Начин на приготвяне
Червеното цвекло се обелва и нарязва на кубчета заедно с домата. Морковът се обелва и нарязва на парчета, чушка /почистена от семената/ се реже на ленти, картофи - на кубчета, лук - на ситно.
В тиган се загрява 2 с.л. олио и масло, задушаваме моркова, лук, чушка и червено цвекло. Добавя се доматът и 1 ч.ч. от бульона.
Зеленчуците се варят за кратко да омекнат. В тенджера с 3 с.л. олио се сотират кубчета картофи и нарязаното на ленти зеле.
Налива се литър и половина от разредения с гореща вода бульон, прибавят се зеленчуците от тигана, готви се на умерен огън до готовност на зеленчуците.
Сервираме борша поръсен с магданоз.