Борш с червено цвекло

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
397
1k
795
239
4
26/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 203
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеното цвекло се обелва и нарязва на кубчета заедно с домата. Морковът се обелва и нарязва на парчета, чушка /почистена от семената/ се реже на ленти, картофи - на кубчета, лук - на ситно.

В тиган се загрява 2 с.л. олио и масло, задушаваме моркова, лук, чушка и червено цвекло. Добавя се доматът и 1 ч.ч. от бульона.

Зеленчуците се варят за кратко да омекнат. В тенджера с 3 с.л. олио се сотират кубчета картофи и нарязаното на ленти зеле.

Налива се литър и половина от разредения с гореща вода бульон, прибавят се зеленчуците от тигана, готви се на умерен огън до готовност на зеленчуците.

Сервираме борша поръсен с магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар