Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с малко сол, добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб, захар и добре се разбърква с вилица, за да се разтопи захарта.
Опитва се на вкус, като се топне пръст в кашата и ако искате по-сладки, добавяте малко захар, ако искате солени, добавете малко сол.
С брашното замесваме меко тесто, покрива се с кърпа, оставяме да почине 10-15 минути.
Разточва се кора и с чаша 5 -6 см се изрязват кръгчета, а вътре с капачка изрязваме по-малко кръгче.
Загрява се олио, котлонът е на 4 степен и пържим от двете страни до златисто.
Ако е по-силен, отвън ще са с хубав цвят, вътре ще са сурови. Сервираме гевречетата топли с чай или кафе.