Пържени гевречета

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Пържени гевречета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
25

Необходими продукти

  • захар - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 броя
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л. равна
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до побеляване и добавете киселото мляко, в което предварително сте разбъркали содата.

Добавете канелата и постепенно брашно и замесете гладко и меко тесто за гевреци, като за кори за баница.

Разточете тестото на кора с дебелина около 1 см. От нея с помощта на чашка, потопена в брашно изрежете гевречетата.

Правете им малка дупка в средата и ги пускайте да се пържат в загрята мазнина.

Поръсете с пудра захар още топлите готови сладки гевречета.

Тези пържени гевречета са традиционна закуска!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: