Начин на приготвяне
Пресяваме брашното в купа. В него настъргваме твърдото масло. Започваме да претриваме с ръце до получаване на трохи. Добавяме пудрата захар, солта, яйцето, ваниловата захар, лимонения сок и настърганата кора от лайм. Омесваме тесто постоянно притискане с ръце. Отначало сместа ще е ронлива, но после ще започне да се съединява.
Прибираме масленото тесто в хладилника за 20 минути.
След това от него откъсваме по малко, оформяме на топче, а след това с ръце оформяме фитилчета и ги съединяваме като гевречета. Подреждаме ги в тавичка, покрита с лист хартия за печене, и печем на 180 градуса 15 минути.
Овалваме топлите маслени гевречета в пудра захар и подреждаме в чиния.
Ароматни и сладки гевречета!