Начин на приготвяне
В купа пресейте брашно с щипка бакпулвер, щипка сол и половин лъжичка канела. Добавете захарта, яйцето и нарязаното масло. Овкусете с настърганата кора от 1 портокал.
Постепенно замесете меко маслено тесто. Оформете го на топка. Огънете я със стреч фолио и приберете в хладилник за час.
Сложете хартия за печен в голяма тава. От вече охладеното тесто късайте топчета с големината на орех.
Направете ги на фитил и прегънете двата края навътре, кръстосвайки и притискайки леко.
Изпечете масленките в загрята на 180 градуса фурна за 10-тина минути.
Охладете ги на решетка и поръсете обилно с пудра захар. Готовите сладки съхранявайте в кутия с капак.
Сладките коледни маслени гевречета са готови.