Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Пържени гевречета с яйца и кисело мляко

Пържени гевречета с яйца и кисело мляко

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k5
Пържени гевречета с яйца и кисело мляко3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
7
"Малки или големи - вие избирате какви да ги направите, ние само за точната рецепта отговаряме"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 /2 ч.л.
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с малко сол, добавя се кисело мляко с разбита в него сода за хляб, захар и добре се разбърква с вилица, за да се разтопи захарта.

Опитва се на вкус, като се топне пръст в кашата и ако искате по-сладки, добавяте малко захар, ако искате солени, добавете малко сол.

С брашното замесваме меко тесто, покрива се с кърпа, оставяме да почине 10-15 минути.

Разточва се кора и с чаша 5 -6 см се изрязват кръгчета, а вътре с капачка изрязваме по-малко кръгче.

Загрява се олио, котлонът е на 4 степен и пържим от двете страни до златисто.

Ако е по-силен, отвън ще са с хубав цвят, вътре ще са сурови. Сервираме гевречетата топли с чай или кафе.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: