Яхния от лапад с ориз и джоджен

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
427
1k
894
276
5
26/11/2018
"Ароматна яхния с лапад, ориз и джоджен - изпитана и любима рецепта"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 803
  • Преглеждания за месеца292
  • Преглеждания за седмицата159
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 2 шепи
  • лапад - 1 връзка замразен
  • джоджен - пресен
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне. Сипва се оризът и бъркаме докато стане като стъклен.

Добавя се червен пипер, разбърква се за кратко и наливаме 3 ч ч вода. Когато заври, прибавяме и лапад. Дори и да е замразен, от топлината се отпуска.

Овкусява се със сол и листа пресен джоджен.

Яхнията се готви до готовност на ориза.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар