Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Виенски шницел от свинско филе

Виенски шницел от свинско филе

Виенски шницел от свинско филе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свинско филе - 500 г от гърди
  • сол
  • универсална подправка
  • бял пипер
  • черен пипер
  • мазнина - за пържене
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското филе на тънки пържоли. Начукайте всяка с дървено чукче. Посолете със сол, овкусете с универсална подправка, черен и бял пипер.

Разбийте яйцата в купа. Загрейте олиото в дълбок тиган.

Потопете шницелите в брашно, след това в яйце и галета.

Изпържете до златисто. Отцедете върху домакинска хартия.

Поднесете с подходяща гарнитура за месо.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: