Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Яхния със зеленчуци и салам

Яхния със зеленчуци и салам

Яхния със зеленчуци и салам
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • салам - 200 г (камчия, телешки или хамбургски )
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • моркови - 1 бр
  • зеле - 200 г прясно
  • праз - 1 стрък
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме праза и зелето. Белим картофките и ги нарязваме на кубчета. Белим и моркова и настъргваме.

В малко олио запържваме нарязан на кубчета салам и когато е готов го изваждаме. И в същата мазнина слагаме праза, зелето, моркова, наливаме малко водичка и задушаваме, докато изври течността. Тогава ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (2 ч.л.), сол и брашно (1-2 ч.л.).

Наливаме топла вода до нивото на продуктите и като заври, сипваме картофките. Прибавяме и нарязан пресен магданоз.

Сварявамеяхнията до готовност - хубаво да се сварят всички продукти, като няколко минути преди да свалим от котлона, прибавяме и запържените парчета колбас.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: