Начин на приготвяне
Нарязваме на порции пилето и го заливаме със студена вода. Слагаме го на котлона да заври.
Премахваме пяната и посоляваме. Нарязваме на едри парчета лука, целината (пащърнака), корена от магданоза и морковите и ги добавяме към чорбата.
Когато зеленчуците поомекнат, прибавяме картофите, които сме нарязали предварително. Малко по-късно прибавяме и доматите.
Когато преценим, че пилешката яхния е готова, махаме тенджерата от котлона и прибавяме маслото, в което предварително сме задушили един морков и поръсваме с магданоза и смления черен пипер.
Отделно в сосиерка или чаша поднасяме настъргания хрян, залят с оцета.
Готови сме да се насладим на вкусното ястие от пиле.
Яхния от пиле и зеленчуци поднасяме с хляба на баба.