Начин на приготвяне
Почистената риба се нарязва напречно на парчета. Овкусяват се със сол, черен пипер, овалват се в брашно и изпържват в сгорещена мазнина.
Изваждат се и в същата мазнина (при нужда се добавя още), се слагат да се запържат скълцаните лук и настъргания морков. Щом омекнат, се добавят нарязаните чушки.
След като и те омекнат, се добавят почистените и нарязани н акубчета картофи, разбърква се и се добавя консервата домати. Оставя се да поври за 15 минути и се добавят подправките заедно с изпържената риба.
Долива се малко топла водичка и яхнията се оставя да ври за още около 20 минути. Накрая се сгъстява с размитото във дочика брашно и се разбърква със скълцан магданоз.
Поднесете рибена яхния със зеленчуци леко охладена.