Печено овнешко месо по руски

30/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете месото за 30 мин. в марината от водата, виното, нарязаните на едро лук, морков и чесън, дафиновия лист, черния пипер и целината.

Извадете парчето овнешко месо от маринатата, натрийте го със сол и счукан чесън и го поставете в намазнена тава с тлъстата страна нагоре.

Ако месото не е достатъчно тлъсто, го намажете с масло.

Сложете тавата с месото в силно загрята фурна, докато месото се зачерви.

След което намалете температурата и продължавайте да печете, като го поливате на всеки 10 - 15 мин. със соса, който изтича от него.

Ако сосът е малко, сипете вода в тавата.

Проверете дали месото е готово, като го набодете с вилица.

Подредете парчета от изпеченото месо върху плато и полейте със соса от печенето.

Гарнирайте с печени картофи, нарязани краставици и домати и украсете с клонки копър и листенца от магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар