Ezine.bg»Рецепти»Риба»Гювечета»Риба в гювечета по руски

Риба в гювечета по руски

Риба в гювечета по руски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • риба - 1 кг филе
  • картофи - 8 бр.
  • манатарки - 5 бр.
  • лук - 4 глави кромид
  • чесън - 1 глава
  • брашно - 75 г
  • олио - 60 мл
  • масло - 50 г краве, разтопено
  • сметана - 200 г
  • бульон - 200 г
  • магданоз - ¼ връзка
  • копър - ¼ връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибното филе на парчета, посолете, оваляйте в брашното и запържете в олиото.

Изпържете нарязаните на ситно лук и гъби в разтопеното масло.

На дъното на намазнените гювечета сложете тънки резени от обелените картофи и върху тях сипете задушените лук и гъби.

Отгоре подредете парчетата риба, поръсете със стрития със сол чесън и черния пипер, налейте бульона и отгоре сипете сметаната.

Задушете до готовност в добре загрята фурна, като няколко пъти разклащате гювечетата.

Поднесете рибата в гювечета, като я гарнирате с нарязания копър и листенца магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: