Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Фасул в гювечета по шопски

Фасул в гювечета по шопски

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k659
02/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4
"И да не забравите за лютата чушка, че какво гювече по шопски е без люта чушка"

Необходими Продукти

  • боб - 400 г
  • лук - 4 глави
  • олио - ½ ч.ч.
  • домати - 2 бр.
  • люти чушки - 5 - 6 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме почистения и измит фасул със студена вода и го сваряваме на умерен огън.

Нарязваме на ситно лука и го задушаваме в олиото до омекване, след което поръсваме с червения пипер, прибавяме 1 ситно нарязан домат и лютите чушлета, нарязани на парченца. Всичко задушаваме леко.

Сварените зърна фасул разпределяме в пръстени гювечета. Върху него слагаме по малко от задушената смес.

Отгоре подреждаме кръгчета домати, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и сипваме по 2–3 с.л. от водата, в която е врял фасулът. Посоляваме и запичаме боба във фурната.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: