Мусака от леща с кайма

30/11/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете до омекване в половината олио почистения, измит и ситно нарязан лук.

Прибавете доматеното пюре и продължете да задушавате, докато водата се изпари.

Добавете каймата и половината домати, които сте нарязали на дребно.

Когато за втори път водата намалее, подправете със солта, черния и червения пипер.

Почистете, измийте и сварете лещата.

Пасирайте леко охладената и отцедена от водата леща.

Запържете до златисто в останалото олио половината брашно и посолете.

Разбъркайте пасираната леща и запърженото брашно и разделете сместа на 2 части.

Намажете с масло тавата, поръсете я с брашно и изсипете половината от лещата.

Отгоре поставете плънката, останалите домати и останалото пюре от леща.

Залейте с част от водата, в която сте варили лещата, и запечете.

Сипете заливката, която сте приготвили от останалото запърженото брашно, млякото, разбитото яйце и настъргания кашкавал.

Запечете мусаката отново.

Когато поднасяте ястието, поръсете порциите с наситнените копър и магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар