Печен маринован свински врат

Яница НиколоваЯница Николова
Новак
13
25
827
4
04/10/2018
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 439
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински врат - 1. 5 кг , цял
  • морска сол - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 литър
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист - сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският врат се слага в тавичка и се пече в загрята фурна около 100 градуса. То може да е замразено, не пречи.

Пече се около 12 часа, по-добре от вечерта. Така месото ще е крехко и сочно.

Преди сервиране се постопява за няколко часа в предварително приготвена и изстинала саламура от водата, солта и подправките.

Сервира се нарязано на филийки с гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар