Пържено Свинско с Лук на Тиган

ЗорицаЗорица
Копирайтър
118
17
328
2
03/10/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 250
  • Преглеждания за месеца167
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г, крехко
  • чушки - 1 бр. червена маринована печена
  • люти чушки - 1 бр. пукана
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • праз - 5 стръка, само бялата част
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Толкова просто за приготвяне, а същевременно много вкусно ястие. Връща ме в детските спомени за Коледата на село, където баба ми се суетеше около печката на дърва, а цялата къща ухаеше божествено.

Месото се нарязва на едри парчета. Червената чушка и лютата чушка се изчистват от семената и се нарязват на ситно, добавят се към месото. Поръсва се с червен пипер, сол, кимион, черен пипер и олиото, разбърква се и се оставя настрани.

През това време стръковете праз лук се обелват от външните листа и се нарязват първо на половинки или четвъртинки по дължина, а след това на ситно.

В тиган се изсипва месото и се запържва до златиста коричка, като се бърка почти непрекъснато, за да придобие равномерен загар. Отгребва се от тигана и в същата мазнина се изпържва за няколко минути и наситнения лук.

След това се похлупва с похлупак и периодично се разбърква, докато праза омекне и се задуши хубаво.

Месото се връща в тигана, посолява се на вкус, разбърква се и пърженото свинско се поднася горещо.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар