Начин на приготвяне
Патладжана белим, нарязваме на кубчета, посоляваме и заливаме с вода, за да отдели горчив сок. През това време измиваме доматите, белим и нарязваме на ситно. Също почистваме и нарязваме картофите.
Лука почистваме и наситняваме. В олиото запържваме за кратко лука с отцедените от водата парченца патладжан. Ръсваме черен пипер и сол на вку.
Прибавяме картофите и наливаме топла вода. Като поуврят продуктите сипваме и нарязаните ситно домати и листа наситнена целина. Варим още няколко минути и прибавяме фидето.
Варим супата до готовност и застройваме с разредено с малко топла вода кисело мляко, което изливаме постепенно в супата с разбъркване. Сервираме зеленчуковата супа, топла или охладена.